2013. szeptember 8., vasárnap

Tejszínes-barackos túrótorta krém

Hozzávalók a túrókrémhez:
8 lap zselatin, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor, 3 tasak vaníliás cukor, 50 dkg túró 5 fél barackbefőtt, 4 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, egy citrom reszelt héja

A zselatint a csomagoláson leírtak szerint vízbe áztatjuk. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, beletesszük a kinyomkodott zselatin lapokat, és kézi habverővel tűzhely fölött folyamatos kavargatás mellett felmelegítjük. Ha kihűlt kicsit, akkor belekeverjük a hűtőhideg  túrót, és a citrom héját, és robotgéppel simára keverjük. 
A barackot lecsepegtetjük, és apró kockákra vágjuk, a túrós töltelékbe keverjük.
A hűtőhideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a túróba keverjük óvatos mozdulatokkal. 
Ezt a keveréket kenjük a tortalapra (piskóta, kevert...ki mit szeretne)
Ezt követően hűtőbe tesszük legalább 1 órára. 
Majd jöhet a kreatívkodás, azaz a díszítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése